Senior a mobilní telefon
  • 8. listopadu 2022 (GM číslo 01)

Pro nás běžné, pro seniora téměř nemožné

Jak je těžké koupit si telefon? Pro seniora to může být nepřekonatelný problém. A nejde jen o samotný přístroj. Také při vyřizování tarifu se setkávají s neochotou a odmítáním.

Většina prodejců telefonů má v malíčku všechny funkce špičkových smartphonů a velmi dobrý přehled má i o těch levných. Když ale senior potřebuje telefon hloupý s velkými tlačítky, narazí na bariéru. O nich prodejci moc nevědí, někteří jsou přesvědčení, že se už ani nevyrábí. Navíc mají senioři spoustu otázek, neznají technologie a vše se jim musí vysvětlit pomalu a několikrát. Tolik úsilí při prodeji telefonu za tisícovku prodejcům nestojí.

Podobné je to bohužel i u operátorů. Seniora neohromí neomezeným 5G internetem. Ten dává přednost levnému tarifu, který mu umožní v případě potřeby přivolání pomoci a přijímání hovorů od dětí a vnoučat. Navíc bude chtít SIM kartu do telefonu vložit, protože sám to neudělá. Opět je to mnoho úsilí navíc výměnou za sjednání nejnižšího možného tarifu, který neslibuje provizi. Takže práce zadarmo.

Není to tak všude. Najdou se i slušní, ochotní a poctiví prodejci. Možná jich je dokonce většina. Stále častěji však klientům asistujeme právě při výběru telefonu i zařizování tarifu, protože jsou odmítáni, nebo jim prodejci nedokáží vše potřebné vysvětlit.

Pořídit si telefon je tak pro ně nemožné.

Sdílet:
Gericon magazín do vašeho e-mailu

Každý měsíc nové číslo s informacemi, které mohou zachránit život.

Gericon magazín