• 9. ledna 2023 (GM číslo 03)

Kluby seniorů

Máte pocit, že jste v životě ještě nestihli spoustu věcí, po kterých jste v produktivním věku marně toužili? Chtěli byste aktivně trávit čas i v důchodu? Podívejte se na seznam klubů seniorů, vyberte si ten pravý podle toho, co máte rádi a užívejte si volné chvíle mezi svými vrstevníky.

Kluby seniorů jsou místem, kam si senioři chodí jen tak posedět, popovídat si nebo se zúčastňují různých programů, které se v klubu konají. Jejich nabídka je většinou velmi pestrá. Střídají se hudební programy, turistika, poznávací zájezdy, cvičení, přednášky, čtení, návštěva divadel a mnohé další. V některých klubech jsou i tematické kroužky, do kterých se senioři mohou přihlásit.

Můžete tak navázat nová přátelství, potrénovat svou paměť, procestovat svět prostřednictvím cestovatelských přednášek nebo výletů po kraji, zdokonalit se v ovládání počítačů nebo získávat nové informace o zdravém životním stylu. Dále se můžete dozvědět něco o historii nebo se zúčastnit cvičení na bolavá záda, případně kurzu sebeobrany. Zkrátka vybere si opravdu každý.

Nejvíce klubů pro seniory je v hlavním městě, ale celkově jich jsou desítky po celé republice. Abyste se jejich programů mohli účastnit, je většinou potřeba zaplatit roční členský příspěvek, který se pohybuje přibližně od 100 do 200 korun (záleží na konkrétním klubu). Každá tato koruna se vám vrátí v podobě nových přátelství, znalostí a zábavně stráveného času.

Myslete na to, že ani v pokročilejším věku život nekončí. Naopak teprve nastává ten správný čas plnit si své sny a zabývat se něčím, co vás bude naplňovat.

Sdílet:
Gericon magazín do vašeho e-mailu

Každý měsíc nové číslo s informacemi, které mohou zachránit život.

Gericon magazín