• 9. ledna 2023 (GM číslo 03)

Buďte v obraze díky Senior Pointům

Potřebujete poradit s řešením právního problému nebo byste si rádi prostudovali nabídku společenských a kulturních akcí v kraji a připojili se na internet? Navštivte jedno z kontaktních míst a využijte službu Senior Point!

Organizace Společně, která projekt Senior Point realizuje, zřídila kontaktní místa v sedmi krajích České republiky. Najděte si svou pobočku v Jihočeském, Jihomoravském, Moravskoslezském, Pardubickém, Středočeském nebo Zlínském kraji a využijte zdarma její služby. Činnost Senior Pointů je totiž hrazena z dotací organizací, obcí, krajů a z dalších aktivit organizace Společně.

Senior Pointy jsou tedy kontaktní místa, kde seniorům poskytují poradenství, vzdělávací a volnočasové aktivity. Pravidelně pořádají přednášky například na téma nevýhodných nákupů a prevence před podvodným jednáním ze strany obchodníků. Kromě toho ve spolupráci s jednotkami Integrovaného záchranného systému pořádají semináře na témata bezpečnosti v domácnostech a obecného ohrožení. A mimo to organizují klubová setkání a volnočasové aktivity, při kterých kreativně zaměstnáte hlavu i ruce.

Na všech kontaktních místech můžete využít počítače s přístupem na internet nebo tiskárny a kopírky. Samozřejmostí je sociální zázemí a občerstvení v podobě kávy, čaje a vody zdarma.

Ve vybraných Senior Pointech vám navíc pomůžou i s řešením právních problémů. Prodiskutují s vámi vaši situaci, poradí možné řešení, případně pomohou s vypracováním potřebných dokumentů. Od spuštění právní poradny v lednu 2012 využily těchto služeb tisíce seniorů. Poradci jim pomohli najít řešení v dědických řízeních, při reklamacích nebo v občansko-právních sporech, například mezi sousedy nebo v rodině.

Rádi byste tyto služby využívali, ale bohužel Senior Point není ve vašem městě ani kraji? Kontaktujte organizaci, která vám poradí, jak takové kontaktní místo zřídit.

Sdílet:
Gericon magazín do vašeho e-mailu

Každý měsíc nové číslo s informacemi, které mohou zachránit život.

Gericon magazín