• 9. února 2023 (GM číslo 04)

Podceňování pedikúry může skončit operací

Většinou nás ani nenapadne ptát se seniorů v rodině, jak pečují o své nohy. Předpokládáme, že stejně jako my. Navíc to považujeme za delikátní téma, které se nehodí pro rozhovor u kávy.

Položením této otázky však můžeme předejít velkým komplikacím.

Z důvodu snížené pohyblivosti a síly je pro seniory obtížné se o své nohy správně starat. Kůže je navíc stále méně pružná, nehty tvrdší. Stále obtížnější je také cesta na profesionální pedikúru.

Mnoho seniorů tak péči o své nohy zanedbává a nikdo o tom neví, dokud se neobjeví zdravotní problémy v podobě plísní nebo zarostlých nehtů způsobujících velké bolesti, které je pak někdy nutné řešit chirurgickým zákrokem.

Nohy seniorů většinou potřebují skutečně profesionální ošetření, při kterém klientovi specialisté nohy prohlédnou a ošetří nehty, kůži na patách, otlaky, mozoly, případně plísně.

Řešení existuje

Jednou z cest je zajištění dopravy seniora do salonu. Můžete ho tam sami dovést a přitom si můžete dopřát ošetření i vy, nebo je možné využít služby typu senior taxi.

Na mnoha místech je také dostupná služba návštěv u klientů, většinou zaměřená přímo na seniory. Pedikérka v domluveném termínu přijde za klientem se vším potřebným vybavením a nohy mu ošetří. Klient tak nemusí nikam chodit.

Kvalitu života vašich blízkých ovlivňuje váš zájem. Nebojte se ptát. Pomůžete jim tím.

Sdílet:
Gericon magazín do vašeho e-mailu

Každý měsíc nové číslo s informacemi, které mohou zachránit život.

Gericon magazín